Passanten

Passanten zijn in onze jachthaven van harte welkom. Meestal is er wel een plekje voor de passant, alleen als u met een groter schip (12 meter of meer) komt of met meerdere schepen tegelijk, is het aan te bevelen vooraf te reserveren.

Aanmelden Passant

Ligging van de haven

De haven bevindt zich langs de Neder Rijn tussen kilometerpalen 903 en 904. De jachthaven ligt aan de noordwestzijde van het havenkanaal naar de beroepshaven de Rijnhaven dat in noordoostelijke richting van de rivier naar de stad loopt. De ingang van de jachthaven komt na 100 m vanaf de rivier aan bakboord. De havenkom wordt gedeeld met onze afdelingen kano, roeien en zeilen en met de studentenroeivereniging ARGO.

jachthaven

Aankomst in de jachthaven

Op de Neder-Rijn kan een westelijke stroom staan, afhankelijk van de stand van opening van de stuw bij Driel. Hiermee moet rekening worden gehouden bij het inlopen van het Rijnhavenkanaal. De ingang naar de jachthaven heeft in het algemeen weinig of geen last van stroom.
Bij een krachtige oostelijke of zuidoostelijke wind (> 4 Beaufort) kan het binnenlopen van de haven lastig zijn voor minder ervaren schippers maar in het algemeen zijn er weinig of geen problemen bij het aanlopen van de jachthaven.
De haven zelf ligt door bomen beschut voor wind uit alle richtingen behalve zuidoostelijke richtingen. De meldsteiger ligt bij binnenvaren aan bakboord na de steiger van de roeiafdeling. De meldsteiger is duidelijk aangegeven met een groot bord op het dak van het havenkantoor.
Indien behoefte bestaat aan een langssteiger door beperkte mobiliteit van een of meer opvarenden wordt aangeraden hierover vantevoren op te bellen. De havenmeester (0317 41 45 57 en marifoonkanaal 31) zal zijn best doen om te zorgen dat er hulp aanwezig is op de steiger bij aankomst. Een langssteiger kan echter niet altijd gegarandeerd worden. Aanwezige leden helpen graag bij het aanleggen.

Ligplaatsen en steigers

De steigers hebben allemaal een duidelijk aangegeven letter en de ligplaatsen zijn duidelijk aangegeven door een nummer op de rand van de steiger. Boxen zijn altijd ingericht voor twee schepen waardoor ieder schip altijd één vinger naast zich heeft. Vastmaken van landvasten aan de steiger gebeurt met behulp van bolders en ringen op de steigers. Er zijn op de steigers voldoende elektriciteitspunten voor passanten maar het is raadzaam om een verlengsnoer te hebben van 30 m. Er is op alle steigers water aanwezig maar dit is geen drinkwater. Drinkwater is alleen op de meldsteiger verkrijgbaar. De steigers zijn uitgerust met anti-sliproosters en er zijn ’s nachts lampen die de steigers verlichten.

Veiligheid

In het clubhuis is een AED aanwezig. Naast de gebruikelijke sanitaire ruimte met wc’s en douches  is er een toiletruimte voor invaliden waar een hoog toilet staat en waar een douche is met een opklapbare stoel.

Service

Er zijn leenfietsen aanwezig voor het doen van boodschappen. Bij motorpech kan de hulp ingeroepen worden van een bedrijf in Wageningen dat in het algemeen vrij snel op de haven aanwezig is.
De afstand tot het centrum van Wageningen is 2 km. Het is raadzaam om indien mogelijk gebruik te maken van fietsen want de dijk naar de stad is op werkdagen niet voetgangersvriendelijk.

Wat heeft Wageningen te bieden

Er zijn in Wageningen twee musea die de moeite van het bezoeken zeer waard zijn. Museum de Casteelse Poort is het cultuurhistorische centrum van de stad. Museum Het Depot herbergt een belangrijke en boeiende beeldencollectie. Verder zijn er in Wageningen twee arboreta, bomentuinen in goed Nederlands, met een ruime collectie bomen en andere planten. Arboretum Belmonte, gelegen boven op de Wageningse Berg, biedt bovendien vanuit de hoogte een on-Nederlands uitzicht over de Rijn met haar uiterwaarden en de Betuwe. Meer informatie op www.proefwageningen.nl.

Sterke punten van de haven

De haven is onderdeel van een watersportvereniging, er is brandstof te koop, de haven ligt beschut voor de elementen en het terras hoort tot de mooiste van Wageningen en omgeving.

Faciliteiten

De haven beschikt over de volgende faciliteiten. Het gebruik van alle faciliteiten is bij het havengeld inbegrepen en kan geregeld worden via de havenmeester.

 • Douches en toiletten in de hal van het clubhuis (dag en nacht bereikbaar).
 • Drinkwater (aan de meldsteiger).
 • Grijs water op de steigers. Het is alleen te gebruiken voor het wassen van de boot en/of kleding.
 • Elektriciteit (230 V), maximale belasting 10 Amp.
 • Brandstof (diesel en euro 98).
 • Wasmachine en wasdroger
 • WiFi internet
 • Clubhuis voor hapjes en drankjes
 • Leenfietsen
 • Een AED ( automatisch externe defibrillator) hangt in de gang van het clubhuis.
 • Leden en passanten kunnen gebruik maken van een hobbyruimte.

Kosten

Het tarief is € 1,90 per meter per dag (incl. elektriciteit), plus € 1,87 p.p. toeristenbelasting.

Havenmeester

Voor dagelijkse problemen of aanmelden als passant:
Telefoon havenmeester: 0317-414557
Marifoon: VHF 31 (roepnaam “jachthaven VADA”)

Contact havenmeester

Enquête

Het bestuur van VADA is benieuwd naar ervaringen van passanten en vraagt u daarom deze enquête in te vullen.

Enquête

 

Nieuws Haven

Afval zelf afvoeren

Datum: 08 juli 2016  -  Categorie: Algemeen
Nogmaals het klemmende verzoek afval zelf af te voeren en niet in de containers voor passanten te doen. Het scheelt VADA veel kosten als wij ons afval tot een minimum beperken.  

Nieuwsbrieven VNM

Het Verbond Nederlandse Motorsport (VNM) publiceert regelmatig nieuwsbrieven.

Kalender

NOV
21
Algemene Ledenvergadering (ALV)

Algemeen | 20:00 - 22:00 | ten Anker, Jachthaven 1, Wageningen